Innovation Skåne

Blog @ innovation skåne

2017.06.07

Häng med på en Power Hour

Tre startups, tolv paneldeltagare och en samtalsledare i ett konferensrum på Mobile Heights i Lund. Så enkelt är upplägget för att starta en Power Hour – ett koncept som ger startup-världen och etablerad industri möjligheten att mötas och samarbeta.

Men det är inte vilka paneldeltagare som helst. De flesta kommer från större svenska och internationella företag och har seniora positioner och expertkunskap från sina områden. Hit kommer man för att knyta kontakter med och ge feedback till grundare av startups. Just idag finns representanter från bland andra Telia, Doro och SonyMobile och tre startups presenterar sina tjänster.

Temat för dagen är uppkopplad hälsa och de utvalda bolagen som presenterar är Tryggel, Coala Life och Gloh. Varje session börjar med en 15 minuter lång presentation av bolaget, därefter följer 30 minuters diskussion. Vid slutet av förmiddagen har flera enskilda möten bokats och ”action points” listats.


Philip Siberg visar hur enkelt det är att mäta sina hjärtvärden och få det skickat till sjukvården med hjälp av Coala Heart monitors lösning.

Konceptet Power Hour skapades för sju år sedan genom ett samarbete mellan Mobile Heights och Innovation Skåne. Man ville tänka i nya banor och hitta på något nytt för att säkra tillväxten av startups och mobilindustrins långsiktiga behov av kompetens i regionen. Alla har nytta av att nya bolag växer framgångsrikt. Power Hour var ett sätt för att få industrin och startup-världen att mötas för att skapa nya samarbeten.

– Vi har haft flera internationella delegationer som kommit på besök för att lära sig det här konceptet, berättar Marianne Larsson, initiativtagaren till Power Hour.

Än idag finns det få sådana här mötesplatser. Anna-Karin Hajati, grundare till företaget Gloh ger en bild av behovet:

– Det är en avgrund mellan industrin och vården och vi ser ju alla att något behöver göras. Det här är en fantastisk möjlighet att träffa toppkompetens inom telekom, få värdefull feedback och nätverksmöjligheter, säger hon.

Om Power Hour
Power Hour drivs av Innovation Skåne och Mobile Heights, syftet är att erbjuda lovande startups med internationell tillväxtpotential en genväg till marknaden. Alla bolagen har mobil anknytning och en särskild satsning görs nu för erbjuda möjligheten till fler startups inom IoT och Connected Health.

Startups
På dagens Power Hour presenterade Tryggel, Coala Life och Gloh.

Author:

Anna Wilkens

Communications Manager/Business Advisor Anna.wilkens@innovationskane.com +46 729 752 620

2021.06.02

Nya perspektiv för en sammanhängande mobilitet

2021.06.02

Se konferensen ’Elvägar och framtidens transporter’

2021.05.20

Ljuset påverkar dig – hur kan du påverka ljuset? Se seminariet

2020.07.03

#iställetföralmedalen: World Class Materials Innovation

2020.07.03

#iställetföralmedalen: Rätt belysning dygnet runt – dygnsrytmbelysning

2020.07.03

#iställetföralmedalen: Healthtech-lösningar i världsklass i byrålådan – covid-19 tvingar fram implementering

2020.07.03

Webbinarium – Hur skapar vi affärsmodeller som fungerar i en cirkulär bioekonomi?

2020.05.08

Webbinarium: Cirkulär bioekonomi – vad, varför och hur?

2020.05.05

Webinar: Tomorrow’s packaging materials – how to?

2020.03.24

Innovationsbokslut – ett sätt att mäta och följa upp innovation

2020.03.18

Fysioterapi och digitalisering

2020.01.23

ProVaHealth – Best Practice Sessions